Haza és szerelem

 2011.02.14. 22:43

A Zalai Hírlap cikke a 2011.02.03-i fellépés után.

Kisfaludy Sándor A lelkes magyar leány című darabjával mutatkozott be a PPKE BTK Boldog Özséb Színtársulat és a Zeneakadémia Népzenetanszéke február 3-án.
 
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem színtársulatának darabját Godena Albert rendezésében állították színpadra a Mindszenty-iskolában. Medgyesy S. Norbert, egyetemi adjunktus, a Színtársulat vezetője elmondta, hogy a művet hazahozták, hiszen Kisfaludy a Zala vármegyei nemesi felkelő lovasság fő strázsamestere volt. Az sem véletlen, hogy a Mindszentyt választották az előadás színhelyéül, a főszerepet játszó Kucséber Ervin ugyanis ebben az iskolában tanult korábban. A darab a hazaszeretetre épül, ez határozza meg a női főszereplő, Bodonyi Líza férjválasztását. A lány buzdítja a férfiakat, menjenek csatába a hazáért, hiszen az az értékes magyar, aki harcol az országáért. Édesapja, Mihály és egy szegény, nemes ifjú, Orday is az ő véleményén van. A két fiatalt gyöngéd érzelmek kötik össze, de szerelmüket nem csak a vagyoni különbség akadályozza. Van ennél sokkal nagyobb probléma is: Líza, rettegve attól, hogy vénlány marad, eljegyezte magát Karvayval, akiből hiányzott a hazaszeretet... 

A bejegyzés trackback címe:

https://boszk.blog.hu/api/trackback/id/tr722663530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása